صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در شانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری وفن بازار خدمات خود را ارائه و معرفی میکند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری وفن بازار همزمان با دومین روز از هفته ملی پژوهش در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز به کار کرده است، جای تردید نیست که برگزاری این نمایشگاه خود نشانی از نهادینه شدن اهمیت پژوهش و تحقیق در جامعه علمی دارد.
در شانزدهمین دوره برگزاری نمایشگاه علاوه بر کشورهای اسلامی، ایرانیان مقیم خارج کشور و تعدادی شرکتهای اروپایی در قالب شرکتهای عرضه فناوری و سرمایه گذاری حضور دارند. بیش از پنج هزار طرح در نمایشگاه ارائه شده که حداقل سه هزار دستاورد ارائه شده در نمایشگاه دارای شاخص TRL ارزیابی توانمندی فناورانه هستند که در شناسنامه آنها ثبت شده است.
حمایت صندوق از یک درصد تولید علمی کشور
صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز با داشتن غرفه در این نمایشگاه به معرفی دستاوردها و خدمات خود میپردازد. در بخشی از غرفه تعدادی از اختراعاتی که با حمایت صندوق ثبت شدهاند در معرض دید قرار گرفته است و در بخش دیگر در استندی معرفی کارگروهها و خدمات صندوق را شاهد هستیم. در این غرفه اختراعاتی همچون سپر متمرکز، عصاره گیاهی برای درمان زخمهای مزمن، محلول شستشوی خودرو، هواکش خودکار و درشت نمای اکترونیک با قابلیت اتصال به تلفن همراه و تبلت را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده است.
صندوق با دارا بودن 15 کارگروه همچون کارگروه علوم پایه، مطالعات علم و فناوری، کشاورزی، فنی و مهندسی و تحقیقات فضایی نقش مهمی در حمایت از طرحهای پژوهشی داشته به طوری که یک درصد از تولید علمی کشور با حمایت صندوق انجام شده و این در حالی است که تنها 25 هزارم درصد از منابع تحقیقاتی کشور به صندوق حمایت از پژوهشگران تخصیص یافته است.
ترویج علم و فناوری
نصرتالله ضرغام رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی درباره حضور این صندوق در نمایشگاه گفت: با حضور در این نمایشگاه سعی کردیم گوشهای از فعالیتهای پژوهشگران و فناوران کشور را که با حمایت صندوق انجام شده در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دهیم، در واقع برپایی نمایشگاه به نوعی ترویج علم و فناوری را به دنبال دارد.
وی افزود: البته حجم فعالیتهای انجام شده بسیار گسترده و وسیعتر است که برای آن میتوان نمایشگاه مستقلی برگزار کرد تا خروجی و نتایج فعالیت پژوهشگران در معرض دید قرار گیرد. برپایی نمایشگاه هم بازیابی برای محصولات تولیدی و تبدیل آن به ثروت است از سوی دیگر افزایش دانش افراد جامعه و کمک به غرور ملی را در پی دارد.
"درشت نمای اکترونیک با قابلیت اتصال به تلفن همراه و تبلت" که با حمایت صندوق ثبت اختراع شده است، در بازدید محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بازدید از غرفه این اختراع را آزمایش کرد.
منصور معینزاده مخترع این دستگاه، درباره این اختراع عنوان کرد: با توجه به محدودیت بزرگ نمایی عدسیها و وسایل اپتیکی و اعوجاج در تصویر در بزرگ نماییهای بالا و نیز موقعیت نشستن و نور محیط با توجه به فاکتورهای ارگونومی به هنگام مطالعه، استفاده از تجهیزات الکترونیکی کمک بینایی (درشت نما) کمک موثری به افراد کم بینا در زمینه مطالعه و خواندن متون مختلف است.
مجری طرح برگزیده بنیاد ملی نخبگان در جشنواره بینالمللی مخترعان، مبتکران و نوآوران که شش ثبت اختراع داخلی و یک ثبت اختراع بین المللی و نشان های متعددی از نمایشگاه ها و مسابقات بین المللی اختراعات خارجی دارد گفت: این دستگاه قابلیت اتصال به تبلت و تلفن های هوشمند و تلویزیون را دارد اتصال به چنین تجهیزاتی خصوصا از آنجا اهمیت مضاعف دارد که خواندن و مطالعه صرفا منحصر به کتاب و روزنامه نیست بلکه شامل موارد سادهای چون تکمیل فرم اطلاعات در یک بانک، خواندن قیمت یک کالا در سوپرمارکت، خواندن اطلاعات پرواز در یک فرودگاه و موارد بیشمار دیگردر زندگی روزمره است.
شانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار تا 26 آذرماه در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برپا خواهد بود.
ارسال به دوستان